Groeneweg 2b 7141 DS Groenlo  Tel: 0544-467294    Mobiel: 06 22 90 40 95  
   Email: pennet.advies@gmail.com K.v.K.:  24.27.62.53    Rabobank: 36 05 53 133
   

                             Projectmanagement


Start
Over ons
Beleidsadvisering
Coaching
Teambegeleiding
Verandermanagement
Projectmanagement
Interim-management
Contact
                              

Projectmanagement.  

Projectmatig werken versnelt het realiseren van oplossingen.

Projectmatig werken of projectmanagement is een managementmethode, die veelal wordt gebruikt om vernieuwingen te realiseren binnen een vooraf overeengekomen tijd. Er moet sprake zijn van een (eenmalig) uniek en tastbaar eindresultaat. Projectmatig werken vergt extra inspanningen. Die inspanningen verdienen zichzelf alleen terug als de methodiek meerwaarde oplevert. Hoe unieker en risicovoller een project, hoe groter het nut van projectmatig werken.

Een project bestaat uit een aantal fasen:
Initiatieffase
Definitiefase
Ontwerpfase
Voorbereidingsfase
Uitvoeringsfase
Nazorg

Aan het eind van elke fase wordt een beslisdocument geschreven. Beslisdocumenten worden vastgesteld door de opdrachtgever en zijn tevens beslismomenten voor de start van de volgende fase.

PenNet advies heeft een ruime deskundigheid opgedaan als projectleider in projecten op organisatie, regionaal en landelijk niveau voor verschillende opdrachtgevers.

Projectcoach
De projectcoach is er voor elke projectleider die wel eens denkt dat zijn of haar project soepeler of beter zou moeten kunnen lopen, en die daarover van gedachten wil wisselen met iemand die relatief buitenstaander is, maar tóch de praktijk van de projectleider kent. De projectcoach helpt de projectleider de situatie te verhelderen en mogelijke oplossingen op het spoor te komen.

                                                      naar boven