Groeneweg 2b 7141 DS Groenlo  Tel: 0544-467294    Mobiel: 06 22 90 40 95  
   Email: pennet.advies@gmail.com K.v.K.:  24.27.62.53    Rabobank: 36 05 53 133
   

                             Over ons


Start
Over ons
Beleidsadvisering
Coaching
Teambegeleiding
Verandermanagement
Projectmanagement
Interim-management
Contact
                              

Over Ons.

Eigen-wijs is ook wijs.

PenNet advies is eigendom van Jos Penterman en Miriam Menzing.

Jos Penterman heeft sinds 1975 een rijke ervaring opgebouwd in de dienstverlening aan mensen met een beperking. Hij heeft gewerkt als groepsleider in Oost Nederland, als manager in de omgeving Rotterdam en als organisatieadviseur en manager in heel Nederland. Hij kent alle terreinen van de dienstverlening aan zowel volwassenen als kinderen op het gebied van wonen en dagbesteding.

In de jaren 1992-1999 is hij als sectormanager jeugd en gezin betrokken geweest bij  dienstverlening aan kinderen met een handicap. Hij heeft in die periode als één van de eersten in Nederland inhoud en vorm gegeven aan de inclusie van alle kinderen met een (ernstige) beperking in het basisonderwijs. 

Sinds 1997 heeft hij, als beleidsadviseur, projectmanager of interim-manager, tal van organisaties ondersteund in het realiseren van zorgvernieuwing.
Als projectleider heeft hij voor het ministerie van OC&W het landelijk project samenwerking kinderdagcentra-cluster 3 scholen gedaan. In dit project, met 16 deelprojecten door heel Nederland, zijn onderwijs-zorg arrangementen ontwikkeld voor kinderen met een laag niveau.
Voor de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland heeft hij het landelijke project herpositionering van alle kinderdagcentra gedaan.

Gebleken is dat zijn kennis en ervaring op het gebied van dienstverlening en zorgvernieuwing ook goed in te zetten zijn op ander terreinen in de zorg, het (speciaal) onderwijs en in de (commerciële) dienstverlening.

Naast de opleiding HBO Inrichtingswerk en HBO Maatschappelijk werk heeft Jos Penterman ook de VO Management, Organisatie en Beleid gevolgd. In het kader van zorgvernieuwing heeft hij studiereizen gemaakt naar Zweden, Verenigde Staten, Engeland en Hongarije.

Jos Penterman is ook mede-eigenaar van PGBNet. Door dit bureau worden mensen ondersteund bij het aanvragen van een PGBbudget, bij bemiddeling tot zorg en beheer van PGBbudgetten. Meer informatie kunt u vinden op de website www.pgbnet.info

Miriam Menzing heeft na de middelbare school de opleiding HBO Inrichtingswerk gevolgd. Daarna heeft zij een aantal jaren als groepsleidster gewerkt in de dienstverlening aan mensen met een beperking, de sociale psychiatrie en de verslavingzorg in Oost Nederland en de omgeving Rotterdam.
Na een onderbreking van haar werkzaamheden in verband met het krijgen en verzorgen van haar kinderen is ze inmiddels weer gestart als coach en traumabegeleidster.  Daarvoor heeft ze onder andere de opleiding coach4all® en EMDR-therapeut gevolgd.

Meer informatie over Miriam Menzing kunt u vinden op haar eigen website www.miriampraktijk.nl 

MiriamPraktijk is een onderdeel van PenNet advies.

Door hun kennis en werkervaring hebben Jos Penterman en Miriam Menzing een eigen benadering van uitdagingen ontwikkeld. Deze eigenwijze manier van handelen levert in de regel verfrissende resultaten op voor de opdrachtgevers.

                                                      naar boven